Norefjell som ett bærekraftig reisemål

Norefjell er det majestetiske fjellplatå, som binder sammen flatbygdene rundt Oslofjorden og fjellene i Hallingdal. Bygdene rundt Norefjell strekker seg mot fjellet, og inviterer til aktive opplevelser, rike smaker fra lokalt produsert mat og innblikk i Norefjells kultur og historie.

Gjennom generasjoner har Norefjell vært et sted for rekreasjon og turglede. Vi inviterer deg til å oppleve turgleden, fra fjellets fot til de høyeste toppene. På klare dager har du vidsyn fra Rondane i nord, om Tryvann til Gaustatoppen i vest. Sammen skal vi opprettholde Norefjell sin attraktivitet, vi skal trå varsomt på tur og unngå negativ belastning. La de som kommer etter deg få like gode opplevelser!

Norefjell arbeider mot å bli merket som et bærekraftig reisemål. Merket betyr ikke at vi er 100% bærekraftig på alle områder, men at vi ønsker å ta ansvar for Norefjell sin attraktivitet framover, gjennom å vise ansvar og være offensive i arbeidet med bærekraftutfordringene. En positiv effekt av arbeidet er engasjement og samarbeid lokalt, blant reiselivsbedrifter, lokalt næringsliv, kommunene, våre gjester og fritidsinnbyggerne.  

Norsk Friluftsliv  Allemannsretten

Allemannsretten gir oss muligheten til å oppleve og bruke naturen rundt oss. Og dette har vi full rett til så lenge vi tar hensyn, og følger reglene når vi er ute på tur. 

 

 

 

  • Følg stien, og unngå at nye stier etableres. 
  • Ikke kast avfall i naturen, og husk å rydde etter deg. 
  • Vis respekt for dyr og fugleliv. Husk båndtvang for hunder. 
  • Du kan fyre bål, men bruk etablerte bålplasser. 
  • Du kan plukke bær, sopp og planter for eget bruk.
  • Du kan fiske når du har kjøpt fiskekort.

Respekter privat eiendom: det er ikke tillatt å telte nærmere enn 150 meter fra bebodd hus eller hytte. Telting på innmark er kun etter avtale med grunneier.

Les mer: Allemannsretten

Norefjell - på vei mot en bærekraftig hverdag/ å bli et bærekraftig reisemål

Gjennom miljøsertifisering bidrar våre reiselivsbedrifter og kommuner til en mer bærekraftig hverdag på og rundt Norefjell, både for våre fastboende og for deg som vi er vertskap for. I arbeidet med miljøsertifisering fokuserer bedriftene på arbeidsmiljøet og bedriftens miljøpåvirkning. Mange av tiltakene styrker bedriftens lønnsomhet, bedrer produktkvaliteten og gir renere opplevelser, et arbeid til det beste for oss alle.

4 av våre bedrifter har mottatt sine miljøsertifikater, mens kommunen er i gang med sin miljøsertifisering.

Vi ønsker deg velkommen til «grønne» opplevelser hos våre sertifiserte bedrifter!

En Miljøfyrtårn-sertifisert virksomhet er forpliktet til å jobbe målrettet med å forbedre sine miljøprestasjoner innen områdene arbeidsmiljø, avfallshåndtering, energibruk, innkjøp og transport. Miljøfyrtårn har tilpassede kriterier for ulike bransjer og sertifikatet tildeles etter en uavhengig vurdering. For å sikre kontinuerlig forbedring må alle Miljøfyrtårn-virksomheter resertifiseres hvert tredje år.

 

 

 

Våre Miljøfyrtårnsertifiserte bedrifter er:

 

 

ISO 14001-sertifiseringen stiller krav til bedriftens miljøstyringssystem, og finnes hovedsakelig hos hoteller. Bedriften velger selv å konsentrere om de områder hvor miljøbelastningen er størst og hvor det er mest å hente på å gjøre en forbedring.

 

Våre ISO 14001-sertifiserte bedrifter er:

 

Les mer om FNs Bærekraftsmål her.

Hva er bærekraftig utvikling? - Se filmen under for en enkel intro :0)

Kontaktinfo

Ellen Anne Bye
Prosjektleder Bærekraftig reiseliv og grønn mobilitet
E-post
Mobil 48 95 94 87